Kaikkiin varastopyöriin rahoituskorko 0%. Vain 5 eur /kk laskutuspalkkio. Maksuaikaa 10-60 kk

Sähköpyörien verkkokauppa

Miten valita sähköpyörä?

 

 

Sähköpyörien suosio on viime aikoina kasvanut räjähdysmäisesti. Tuotevalikoima saattaa kuitenkin herättää hämmennystä – millainen sähköpyörä kannattaa hankkia, ja mitä tulisi ottaa huomioon sähköpyörää hankkiessa?

 

Lue oppaamme sinulle oikeanlaisen sähköpyörän hankkimisesta.

 

Mikä on sähköpyörä?

Suomessa myytävät sähköpyörät ovat pääsääntöisesti sähköavusteisia polkypyöriä, eli sähkökäyttöinen moottori avustaa polkemista, ei poista sen tarvetta. Jos nopeus nousee 25 kilometriin tunnissa, kytkeytyy sähkömoottori kokonaan pois päältä.

 

Sähköpyörän moottori saa virtansa akusta, jonka kapasiteetti määrittää, miten pitkiä matkoja pyörällä voi ajaa. Kantama on yleensä 40–60 kilometriä, joskus jopa 80–100 kilometriä. Kantamaan vaikuttavat muun muassa myös reitin mäkisyys ja se, miten paljon avustusta ajaja tarvitsee.

 

Jos virta loppuu, voi sähköpyörällä kuten tavallisella pyörällä, mutta moottori ja akku lisäävät sähköpyörän painoa. Tästä syystä sähköpyörää on raskaampi polkea, kuin tavallista pyörää.

 

Osta sähköpyörä käyttötarkoituksesi mukaan

Mieti alkuun, missä pääsääntöisesti ajat sähköpyörällä: kaupungissa vai maastossa – ja kuinka pitkiä matkoja? Kaupunkiajoon riittää ominaisuuksiltaan kevyempi sähköpyörä kuin raskaaseen maastoajoon. Jos aiot ajaa maastossa, pyörän hankkimisessa kannattaa huomioida myös oma taitotaso. Jos olet vasta aloittamassa maastopyöräilyä, ajamaan opettelun tueksi suosittelemme jousitukseltaan jäykempää maastosähköpyörää, jonka säilyttäminen tasapainossa on helpompaa ja ajaminen on näin miellyttävämpää ja turvallisempaa kuin vaikkapa täysjousitetulla maastosähköpyörällä.

 

Mitä kannattaa huomioida sähköpyörän budjetissa?

Hinta ja laatu kulkevat usein käsi kädessä – myös silloin, kun kyse on sähköpyörästä. Jos sähköpyörä tulee jatkuvaan käyttöön, kannattaa panostaa laatuun. Pikkupyrähdyksiin silloin tällöin riittää kevyempikin budjetti.

 

Pääsääntöisesti maksat sähköpyörässä moottorin tehosta, akunkestosta, kevyestä rungosta sekä ajo- ja teknisistä ominaisuuksista. Lisäksi laadun myötä paranee myös tuotteen pitkäikäisyys: moottorin korjaaminen tai akun vaihtaminen halvimpiin malleihin voi olla niin kallista ja hankalaa, että paremman mallin hankkiminen heti alkuun olisi tullut pidemmän päälle edullisemmaksi. Asiantuntijat suosittelevatkin monesti hankkimaan hiukan paremman sähköpyörän kuin ostohetkellä on tarve. Näin sähköpyörästä on todennäköisesti iloa pidempään. 

 

Minkäkokoinen sähköpyörä kannattaa hankkia?

Sähköpyörän suosituskokoon vaikuttavat kaksi asiaa: pituutesi ja pyörän tyyppi. Maastoajoon suositellaan pääsääntöisesti pienikokoisempaa pyörää kuin kaupunkiajoon.

 

Käyttäjän pituus

Kaupunkisähköpyörän suosituskoko Retkisähköpyörän suosituskoko Jäykkäperäisen maastosähköpyörän suosituskoko Täysjousitetun maastosähköpyörän suosituskoko

150-155cm

46 cm 44 cm 35-40 cm 35-40 cm
155-165cm 46–50 cm 48 cm 40 cm 40 cm
165-170cm 50–52 cm 48-52 cm 45-50 cm 45-50 cm
170-175cm 52–54 cm 52-56 cm 50 cm 50 cm
175-180cm 54-56 cm 56 cm 50-55 cm 50–55 cm
180-190cm 56-60 cm 56-60 cm 55 cm 55 cm

 

Katso sähköpyörät ›

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä
KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?